Ni hapšenje ga nije spriječilo da opet proba: U dva navrata pokušao da ubije komšiju u Šipovu

Dvadesetšestogodišnji Šipovljanin Predrag Jerinić optužen je za pokušaj ubistva komšije Vladimira Okulića (58). Prema navodima iz optužnice, komšiju je pokušao ubiti dva puta.

Jerinić se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i krađu puške. Protiv njega je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, područna kancelarija Mrkonjić Grad, podiglo optužnicu koju je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

– Optuženi je 22. februara 2021.godine, oko 17 sati te 15. jula 2021.godine oko 18 sati u selu Stupna kod Šipova, u dva navrata pokušao ubiti V. O. – navedeno je u optužnici.

Terete ga da je u prvoj polovini jula ove godine, iz kuće u vlasništvu M. M. u selu Duljci iskoristio odusustvo oštećenog, te je ušao kroz otvoren prozor sobe u prizemlju kuće. U kući je, kako se navodi u optužnici, pronašao i prisvojio lovačku pušku.

Prvi pokušaj ubistva Okulića desio se u februaru ove godine na planini Lisina tačnije na lokalitetu Crni kamen.

Okulić u prvi mah navodno nije ni znao ko je zapucao za njim, a policiji je prijavio da je to bila nepoznata osoba.

Ubrzo je uhapšen Jerinić koji je bio pušten da se brani sa slobode. Nakon nekoliko mjeseci uslijedio je novi napad na njega kada je ista osoba zapucala na njega.

Na sreću oba puta Okulić je prošao bez povreda jer ga je napadač promašio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79