Ni Ramić ne razumije Novalića: Teško je za prevesti, ne znam šta je htio time kazati

Izjava premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića o problemima u nabavci vakcina za građane, te da “nismo potrčali” i “bili neki pokusni kunići” izazvala je mnogo reakcija u javnosti. O ovo jnjegovoj izjavi danas su u Danu uživo na N1 pitali njegovog stranačkog kolegu i ministra u Vladi FBiH Edina Ramića

Novalić nedavno kazao kako Federacija BiH i nije, baš, nadležna za nabavku vakcina. Mada su prihvatili i tu obavezu. Podsjetio je kako taj posao, svugdje u svijetu, rade državne vlasti.

“Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile . Mađarska, Srbija, Izrael…”, naveo je Fadil Novalić.

Novalić mora pojasniti svoju izjavu: Da li je Federacija namjerno odugovlačila s nabavkom vakcina?

Na upit kako komentariše ovu izjavu i kako je prevesti, Ramić odgovara:

“Teško je za prevesti, ne znam šta je htio time kazati. Neka on to objasni. Ja je nisam čuo, prvi put je čujem danas. Ono što je Novalić radio jeste da je na svaki mogući način pokušavao doći do vakcina. Nažalost, nije se uspjelo iz razloga što država u ovom slučaju je ona koja bi trebala pokrenuti te procedure”, naveo je Ramić.

Naveo je da je Novalić imao nekoliko nespretnih izjava po kojima će ostati upamćen, a ne po rezultatima koje je postigao i uspjesima Vlade FBiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79