Ni roštilj nije kao što je bio: Poskupjeli i ćevapi na Baščaršiji

Poskupljenja koja su najavljena prije Nove godine, sada su postala stvarnost.

Nažalost cijene svih namirnica i tradicionalnih jela kako u Sarajevu tako i drugim gradovima BiH su povećane.

Sarajevski ćevapi mala porcija sa 3,50KM povećana je na 4KM, dok je velika porcija sa 7 KM, povećana na 8 KM, sudžukice mala porcija 5KM dok je šnicla 9,50KM.

Godišnja lista najboljih jela na svijetu: Među 10 najboljih jela izabrani su sarajevski ćevapi

Nekad su ćevapi bili i 2 KM, pa se vremenom cijena povećavala za 0,50KM, da bi danas imali cijenu od 4 KM. S obzirom na poskupljenja cijena mesa, očekivana su povećanja cijena u svim ćevabdžinicama.

“Nažalost cijene smo morali malo promijeniti, jer je i nama meso poskupjelo, nabavna cijena nije ista. Mislim da nije pretjerano, ko voli roštilj, jest će ga i dalje. Za sada ne osjetimo neki pad prometa zbog cijena”, kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz jedne od ćevabdžinica na Baščaršiji.

I da, kvalitet je srećom neupitan, ko voli roštilj počastit će se s vremena na vrijeme jednom lijepom porcijom.

Možda neki od nas neće naručivati deset ćevapa u čitav somun, ali zato može i pet u pola s puno luka.

“Ovo poskupljenje cijena mi ništa ne znači, ja sam jeo ćevape prije i jest ću ih tamam da je cijena 10KM. Evo sad sam naručio deset u čitav, sa jogurtom i naravno lukom, ne može bez toga. To je jelo koje nema zamjenu”, kazao nam je u ćevabdžinici raspoloženi Sarajlija koji se nije želio predstaviti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79