Nihad Aličković nakon gnusnih laži i napada iz Srbije

Četnički pokret raspisao je potjernicu za Nihadom Aličkovićem gdje nude 60.000 eura ko privede Aličkovića “prekom četničkom sudu”.

Predsjednik nevladine organizacije “AntiDayton” Nihad Aličković kaže da je ovo presedan u istoriji unazad 100 godina.

– S obzirom na dosadašnje iskustvo, uopće me ne čudi ovakav pritisak srbijanskih medija. I ranije su neki građani Bosne i Hercegovine bili njihova meta – istakao je Aličković.

Dodaje da će zahtjevati da se po ovom očituje i ministar Mektić i Predsjedništvo kao i sve sigurnosne agencije.

– Na ovaj način se meni ugrožava sigurnost i ja hoću da budem zaštićen prije svega, a koji je povod, kako, zašto i zbog čega se sve ovo dešava i zbog čega je taj vid ucjene napravljen uopšte me ne interesuje. Tražit ću hitnu reakciju, odnosno da se očituje Ministarstvo sigurnosti BiH i Predsjedništvo BiH. Moraju to uraditi, zbog sigurnosti građanina Bosne i Hercegovine, čija je glava meta nekih bolesnika iz Srbije – kazao je za Hayat.ba.

Kaže da za takve stvari ne može postojati opravdanje.

– Kurir već nekoliko dana piše da sam ja bio atentator na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića što je van svake pameti. Ja mislim da tu stvar znaju apsolutno svi mediji i građani i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini. Svi su bili upućeni kakva je bila igranka oko tog navodnog napada na Vučića. Nigdje ne postoji pravna i argumentovana činjenica koja dokazuje moj vezu i dodir sa Vučućem u Potočarima. Svi znamo da su pripadnici Državne bezbjednosti Srbije ranije priznali kako je došlo do napada na Vučića. Ovaj pokušaj napada na mene je zapravo pranje ruku sopstvenoj Srbiji i njihovom napadu na predsjednika te države – zaključio je Aličković za Hayat.ba

Aličković je već pripremio dokumentaciju na osnovu koje će se obratiti svim sigurnosnim agencijama kao i advokatima.

 

Muškarac sa zastavom Srbije udaljen ispred Suda u Haagu

Muškarac sa zastavom Srbije udaljen ispred Suda u Haagu

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Mittwoch, 20. März 2019

(Hayat / Foto: Arhiv)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments