Nihad Čolpa ljut zbog procesa nabavke vakcine: Ako je i dobijemo bit će neka hedija

Nihad Čolpa, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na svom Facebooku se obratio javnosti gdje je izrazio svoju ogorčenost zbog procesa nabavke vakcina protiv koronavirusa u našoj zemlji, ali i regionu.

– Potpuni krah s vakcinacijom na COVID-19 pokazuje da je BiH zahvaljujući vladajućoj državnoj četvorci izgubila korak s vremenom. I dok su države s kojima graničimo počele s imunizacijom stanovništva, građani BiH osuđeni su na čekanje. Bojim se da nećemo zadugo vidjeti vakcinu, i ako je vidimo, vjerojatno će biti neka hedija od prijateljskih zemalja i to u vrlo malim količinama, što nam neće pomoći da virus stavimo pod kontrolu, oštra je poruka Čolpe.

On dodaje da ukoliko državna vladajuća četvorka ostane sjediti skrštenih ruku, BiH može ostati u nekoj vrsti COVID-19 geta, ili da vratimo vizni režim, jer su neke zemlje i prijevoznici najavili da će za prijevoz i ulazak u države biti potrebna potvrda o vakcinisanju.

– Nesposobnost aktuelne vladajuće državne četvorke najbolje se ogleda u tome da BiH postaje sabirni centar za migrante i nevakcinisane osobe, zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79