Nihad Omerović i cijeli pokret Zajedno za bolji Srebrenik pristupili NiP-u

U subotu navečer u Srebreniku je održana skupština političkog pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik” na kojoj je izglasano i zvanično potvrđeno pristupanje kompletnog političkog pokreta i njegovog predsjednika i gradonačelnika Srebrenika Nihada Omerovića u porodicu “Narod i Pravda”.

Pristupanje političkog pokreta „Zajedno za Srebrenik“ i načelnika Srebrenika Nihada Omerovića predstavlja nastavak širenja Naroda i Pravde i izgradnje stranačke infrastrukture u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

„Ovo je svakako veliko pojačanje za Narod i Pravdu jer se radi o jednoj gradskoj organizaciji i gradonačelniku koji su na proteklim lokalnim izborima zabilježili fantastičan rezultat s ubjedljivom pobjedom Omerovića u utrci za gradonačelnika, kao i značajnim rezultatom liste pokreta ‘Za bolji Srebrenik“ koja je osvojila čak 7 vijećničkih mandata“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Nihad Omerović bio je član SDA od 1992. godine, sekretar stranke, član Izvršnog odbora i vijećnik u Općinskom vijeću. Na vanrednim izborima 2014. godine osvojio je prvi mandat načelnika općine kao kandidat SDA.

Dvije godine kasnije kao zajednički kandidat SDA-SBB osvojio je rekordan broj glasova (13.155), odnosno skoro 70 posto glasova. Odmah nakon ovih izbora počinju nesuglasice sa općinskim odborom SDA Srebrenik, što je kulminiralo u drugoj polovici 2018. godine kada je sa dijelom vijećnika, rukovodstva i članova SDA zvanično i napustio SDA.

Početkom 2020. godine sa saradnicima osniva lokalni politički pokret „Zajedno za bolji Srebrenik” i postaje predsjednik. Na lokalnim izborima 2020. godine Nihad Omerović ponovo ubjedljivo osvaja mandat gradonačelnika sa 10.335 glasova i pobjeđuje glavnog političkog protivnika – predsjednika gradskog odbora SDA Srebrenik, direktora Doma zdravlja Srebrenik i federalnog poslanika Ibrahima Zukića koji je imao 6.639 glasova.

Lista pokreta „Zajedno za bolji Srebrenik“ osvaja 7 mandata u Gradskom vijeću, 4 vijećnika su uspješni privatni poduzetnici (Adis Fazlić, Mustafa Šabić, Mustafa Kovač i Šefket Musić), a 3 vijećnika su uspješni mladi sportisti (Azur Ibrić – prvak BIH u snookeru, Selma Omerović – licencirani trener ženske nogometne reprezentacije BIH i Dino Andrić – kapiten OFK Gradina Srebrenik).

„Pristupanje Narodu i Pravdi je nastavak političke borbe, kako za bolji Srebrenik tako i za bolju BiH. Bilo je pritisaka i ponuda od drugih političkih opcija, ali izabrali smo Narod i Pravdu kao političku opciju koja ne samo deklerativno već suštinski živi svoje principe i predstavlja istinsku političku alternativu,“ kazao je gradonačelnik Nihad Omerović.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je kako pokret „Zajedno za bolji Srebrenik“ i Narod i Pravda imaju sličan politički koncept.

„Najvili smo da ćemo nastaviti da širimo porodicu Naroda i Pravde čestitim i hrabrim ljudima, onima kojima je interes države i naroda ispred interesa stranke i svakog pojedinačnog interesa. Osjećam se ohrabrenim kada vidim da se u mnogim našim sredinama rađa jedna nova generacija lidera koji razmišljaju drukčije, kojima je interes njihovog grada, njihove domovine iznad svega. Također, sretan sam i kada vidim da takvi ljudi u Narodu i Pravdi prepoznaju saputnike, kada nam potvrde da smo ih inspirisali i ohrabrili i izraze želju da nastavimo zajedno“, kazao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79