Nihad o komentaru Mijatovića

Izjavu potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića o izboru premijera Kantona Sarajevo komentirao je generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk.

Podsjećamo, Mijatović je u objavi na Twitteru apelovao na SDP i NiP da budući premijer Kantona Sarajevo “ni po koju cijenu” ne bude neko iz Naše stranke.”Na žalost, nimalo korektan komentar gospodina Mijatovića, nekako taj komentar vidim da je proizvod frustracije. Iskreno, meni je drago da se drugi visokopozicionirani SDP-ovci ograđuju od njegovog komentara. Odnosi između Naše stranke i SDP-a će ostati najbolji u BIH, nama je SDP najbliži ideološki. Ovo što pojedinci, ili što je u ovom slučaju potpredsjednik SDP-a rekao, smatram ličnim mišljenjem te da ne treba davati previše pažnje tom komentaru”, kazao je Uk.

Govorio je i o tome šta smatra da je razlog za “apel” potpredsjednika SDP-a.

“Razlog je što je Naša stranka veoma glasna po pitanju nedavanja četvrtog mandata SNSD-u u Domu naroda BiH. Pokret za državu i gospodin Mijatović imaju veliku odgovornost da donesu pravu odluku, a to je da zajedno sa opozicijom u RS-u dogovore da pošalju jednog člana, tog famoznog četvrtog delegata u Parlament BiH jer je to patriotska odluka”, istakao je Uk za TV Sarajevo.

Prenosi: Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79