Nihad Uk: Vlada KS radi na unaprijeđenju bezbjednosti građana KS

Nihad Uk: Vlada KS radi na unaprijeđenju bezbjednosti građana KS


Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo, danas je posjetio komesara Uprave policije MUP-a KS Fatmira Hajdarevića, a zbog jučerašnje likvidacije u centru Sarajeva.

Podsjetimo, 10. juna u 16:50 sati sa najmanje 10 metaka je na Vilsonovom šetalištu Nihad Sarajkić ubio Anela Kršu.

Ubistvo se desilo pred očima brojnih građana.

Činjenicom da se ubistva i to ona najbrutalnija dešavaju usred bijela dana i u centru grada mnogi građani su uznemireni, a premijer Uk kaže da razumije zabrinutost građana.

Uk kaže da je kod Hajdarevića došao kako bi dobio informacije iz “relevantnih izvora kako bih pokazao jasnu spremnost da, svi zajedno, naše ulice učinimo sigurnijim mjestom za život.

“Aktivno pratim rad Uprave policije Kantona Sarajevo i podržavam njihovu angažovanost na obezbjeđenju sigurnosti građana KS”, kaže Uk.

Tvrdi da je Vlada KS posvećena borbi protiv kriminala.

“Vlada Kantona Sarajevo posvećena je borbi protiv kriminala i unaprijeđenju bezbjednosti građana u našem kantonu. Vjerujem da će Uprava policije u saradnji sa Tužilaštvom profesionalno i efikasno provesti istragu i rasvijetliti sve okolnosti ovog slučaja”, zaključio je premijer Uk nakon sastanka sa komesarom Hajdarevićem.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija