“NIJE BILO LAKO”: Krava upala u bunar, spasavali je vatrogasci

Prokupački vatrogasci uz pomoć mještana sela Kaludra uspjeli su tokom vikenda da izvuku kravu koja je upala u nezaštićen bunar u ataru tog sela.

Izvlačenje krave iz bunara punog vode, dubokog više od četiri metra i prečnika oko metar, trajalo je oko tri sata, a životinja je izvučena nepovrijeđena.

Očevici ovog nesvakidašnjeg događaja kažu za Južne vesti da je krava koja je puštena u polje na pašu iznenada propala, ali da je sreća u nesreći što je u bunar bez poklopca upala zadnjim nogama.

U momentu dolaska vatrogasaca uznemirenoj životinji je samo glava virila iznad vode koja je bila duboka oko metar i po.

– Krava je puštena na ispašu u polje nedaleko od sela. U jednom trenutku sam čuo tup udarac i riku bespomoćne životinje. Odmah sam pozvao vatrogasce koje moram da pohvalim jer su stigli vrlo brzo. Njihova snalažljivost i vještina su oduševili sve mještane – priča mještanin Kaludre.

FOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Jedan od vatrogasaca spustio se u bunar i polako uspio da priveže trakom prednje noge uplašene životinje.

– Nije bilo nimalo lako jer je krava bila uznemirena, ali je na kraju uspio. Kada je to urađeno, uz pomoć dizalice i takozvanog “tronožca” polako su počeli da izvlače bespomoćnu životinju – prepričava mještanin.

Iako uplašena, krava je samo nekoliko minuta posije izvlačenja stala na noge i, sem nekoliko ogrebotina po leđima, većih povreda nije bilo.

Mještani ističu da su vatrogasci pokazali izuzetno požrtvovanje i umjeće kako bi izvukli bespomoćnu životinju.

Inače, ovo nije prvi slučaj u kome prokupački vatrogasci spašavaju bespomoćne životinje, najčešće pse i mačke, a tokom 2013. godine uz pomoć nekoliko mještana prokupačkog sela Babin Potok imali su sličnu intervenciju i tada su su spasili ponija koji je tokom ispaše upao u takođe nepokriveni poljski bunar.

Slična drama dogodila se i 2015. na svrljiškom vašaru, kada je krava na stočnoj pijaci polomila ogradu prikolice u kojoj je bila i, bježeći uplašena od gužve, upala u jamu iza kuće pored pijace.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79