Nije htio u zatvor pa se sakrio u Sarajevu: Sudska policija uhapsila A.F. iz Mostara

Foto: Arhiv

Danas je u Sarajevu uhapšen Mostarac za kojim je bila raspisana potjernica.

Akcija lišenja slobode je izvedena na osnovu informacija do kojih su došli službenici sudske policije da se navedeno lice skriva na području Sarajeva.

Pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su na području Sarajeva pronašli i lišili slobode osuđeno lice A.F. iz Mostara, a radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

“Navedeno lice je lišeno slobode na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru, broj 58 0 K 275895 23 Iks 3 te je nakon dokumentovanja aktivnosti lice sprovedeno u Kazneno popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici radi izdržavanja kazne zatvora u trajaju od tri godine, zbog počinjenih krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine: organizirani kriminal, oštećenje tuđe stvari, iznuda, izazivanje opće opasnosti te neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, saopćeno je.

Akcija lišenja slobode je izvedena na osnovu informacija do kojih su došli službenici sudske policije da se navedeno lice skriva na području Sarajeva.

Za muškarcem je, na osnovu naredbe istog suda, u ranijem periodu bila raspisana potjernica, te je lice traženo i od strane drugih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79