“NIJE MI TEŠKO, ZDRAV SAM I SRETAN”: Radi 38 godina BEZ DANA BOLOVANJA

Imati radnika koji 38 godina radi bez dana bolovanje sigurno je san svakog poslodavca. Zvorničanin Cvjetko Jevtić, koji je zaposlen na deponiji rude boksita, jedan je od takvih.

Kao rukovalac teške mehanizacije u kompaniji „Alumina“, u službi transporta, u svom radnom vijeku nikad nije išao na bolovanje. Ovaj vječito vedri čovjek kaže da je stalno radio, i to u svim vremenskim uslovima.

– Ovdje sam 38 godina. I po suncu, i po kiši, i kad pada snijeg. U svim godišnjim dobima, iako cijeli radni vijek radim u smjenama – kaže Cvjetko, prenosi Avaz.

Za njega kolege kažu da je radnik za primjer, a krase ga odgovornost i posvećenost poslu, koji nikad nisu došli u pitanje.

– Eto, imao sam sreće i zdravlja i za proteklih 38 godina rada nijedan dan nisam bio na bolovanju. Malo je sretnika koji se poslije toliko godina mogu pohvaliti praznim zdravstvenim kartonom – priča Jevtić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79