Nije mu se isplatilo: Gruzijac uhvaćen kod Gradiške dok je prevozio migrante u kombiju

Državljanin Gruzije A.O. uhapšen je u nedjelju zbog sumlje da je počinio krivično djelo ,,Krijumčarenje ljudi“, saopšteno je iz PU Gradiška.

22.05.2021. oko 19,20 časova prijavljeno je da se u mjestu Vrbaška, grad Gradiška, nalazi kombi vozilo stranih registarskih oznaka u kojem se nalaze lica koja svojim izgledom asociraju na migrante.

Policijski službenici su pronašli otključano teretno vozilo marke ,,Iveko Dajly”, a nedaleko od istoga i četiri lica koja svojim izgledom asociraju na migrante.

Na mjesto događaja pronalaska teretnog vozila izvršen je uviđaj, kojom prilikom su pronađena lična dokumenta na ime lica A.O. državljanin Gruzije, kao i dokumentacija o navedenom vozilu.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se nakon dokumentovanja predmeta u redoovnoj proceduri protiv lica A.O. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ,,Krijumčarenje ljudi“.

Lice A.O. je juče. godine predato u nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za strance, Terenskog centra Banja Luka na dalje postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79