Nijemac se brzinom od 180 na sat zabio u auto Šabana Šaulića, prtljažnik potpuno razorio zadnje sjedište

Nijemac se brzinom od 180 na sat zabio u auto Šabana Šaulića, prtljažnik potpuno razorio zadnje sjedište


Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić preminuo je juče poslije sudara u blizini njemačkog grada Bilefelda, a policija, za sada, još nije zvanično objavila uzroke ove teške saobraćajne nesreće.

Uz Šaulića, od posljedica teških povreda preminuo je i muzičar Mirsad Kerić (43), koji je upravljao “seat ibicom” u kojoj je pjevač bio na suvozačevom sjedištu.

Kako pišu njemački mediji vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometar na sat.

– Snaga udarca “mazde” u zadnji dio “seata” bila je toliko velika da je od siline udara prtljažnik vozila pomjeren sve do zadnjeg sjedišta automobila, koje je potpuno razoreno – navodi se u izvještaju njemačkih novinara.

Prema njihovim informacijama, oba automobila tada su počela nekontrolisano da se pomijeraju ka sredini kolovoza, gdje su se i zaustavili.

Pored Šabana Šaulića i Kerića, u vozilu koje je krenulo put aerodroma bio je i pjevačev kum Slobodan Boban Stojadinović.

Nesreća se dogodila kod Gitersloga, u okolini Bilefelda, gdje je Šaulić prethodnu noć nastupao, na putu ka Dortmundu. On je poslije udesa prebačen u bolnicu gdje je podlegao povredama.

Njemački mediji pišu da je saobraćaj dugo poslije nesreće bio zaustavljen, kao i da su vatrogasne ekipe jedva izvukli povrijeđene iz automobila.

NOVI DETALJI POGIBIJE: Šaban sam izašao iz smrskanog auta, ušao u sanitet, a onda preminuo u bolnici

Šaban Šaulić je bio muzičar i producent, a u toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak “kralj narodne muzike”.

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živio je i radio u Beogradu. Iza sebe je ostavio troje djece.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija