“Poslao mi je tortu i na njoj broj predmeta, ali me niko nije zvao”

Dalida Burzić, bivša glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo kazala je za “Dnevni avaz”, komentirajući natpise internet-portala Žurnal, da je niko nikada nije zvao, a kamoli urgirao za predmet Alešević. 

– Za ovog čovjeka sam čula kad mi je poslao tortu. Tek tada sam vidjela o čemu se radi, jer je na torti napisao broj predmeta. Ali ovo je jedan od hiljadu predmeta. No nikad me niko nije oko njega kontaktirao, čak ni urgenciju (Alešević) nije poslao u vezi tog predmeta Uredu glavnog tužitelja KS, a mogao je – rekla nam je Burzić.

Ona je pojasnila da je sedmicu prije njenog odlaska na Sud BiH došla torta. Poziciju sudije Suda BiH preuzela je 1. aprila ove godine.

Podsjećamo, internet-portal Žurnal optužio je Milana Tegeltiju, predsjednika VSTV -a da je “trgovao istragama” što je Tegeltija oštro demantirao.

U tekstu se navodi da je “Tegeltija Aleševiću obećao da će sve završiti s Dalidom”.

 

Dragan Mektić pozvao Milana Tegeltiju da podnese ostavku

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79