Nikad mu dosta: Vučić danas ruši rekord od šest sati govora u Skupštini Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mogao bi danas da obori svoj rekord od šest sati u držanju govora u Skupštini, koji je postavio 2016. predstavljajući, kao premijer skraćeni ekspoze na 260 strana.

Vučiću višesatno izlaganje nije strano, pa je tako program Vlade 2014. izlagao tri sata, a u januaru 2018. šest sati razgovarao u Lipljem Selu sa Srbima sa Kosova o njihovim problemima.

Ne treba trošiti riječi na njegovo gotovo svakodnevnog prisustvo na televizijama sa nacionalnom frekvencijom koja traju po par sati.

Danas će, sa početkom u 12 sati, na posebnoj sednici Vučić informisati građane i poslanike o pregovorima u Briselu i perspektivama djelovanja srbijanske države na Kosovu, a na dnevnom redu je i izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo od maja 2019. do juna ove godine, kao i izvještaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od maja 2019. do 15. juna ove godine.

Za one koji nemaju vremena da slušaju Vučićev govor novinar, televizijski voditelj i satiričar, Zoran Kesić, sažeo je suštinu onog što će biti rečeno.

„Oni su htjeli al ja nisam dao, iako pritisci, strane sile – gle kako sam hrabar, sve ok narode sačuvaćemo nešto, oni bivši fuj, ja car“, izvukao je suštinu govora Kesić za Danas.

Na pitanje hoće li Vučić oboriti rekord, pravnica Vesna Rakić Vodinelić odgovara da ne zna kakav će biti vremenski okvir govora.

– Sadržinski – od hvalisanja do „detoniranja“. A to može da se razvuče na više od šest sati – kaže ona za Danas.rs.

Dok rediteljka Milica Kralj smatra da predsjednik može biti i duži.

– Zar je njegov rekord obraćanja samo šest sati? Vjerujem da predsjednik to može znatno rječitije i duže, jer zna on dobro da se viškom riječi najlakše zatrpava istina – kaže ona za Danas.

Generalni sekretar SDS Konsantin Samofalov očekuje nastup poput nekadašnjeg predsjednika Kube Fidela Kastra.

– Vjerovatno kao Fidel Kastro, a očekujem i da će scenografija u Parlamentu da liči na kubansku. Salve aplauza oduševljenih narodnih poslanika i dramska tišina dok izgovara sudbinske poruke – opisuje Samofalov.

Da će Vučić podbaciti i govoriti ispod svog rekorda, misli Borko Stefanović, zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde.

On ne zna koliko će predsjednik govoriti ali ne vjeruje da će kraće od četiri sata.

– Ono što je važnije je to što tu neće biti nikakvog plana, platforme ili izlaza oko pregovora sa Prištinom. Ponovo ćemo slušati kako on nama govori šta je on rekao Kurtiju i drugima. Ponovo će demonstrirati svoje lažno junaštvo i svoju tragičnu nekomptentnost a sve u cilju ostanka na vlasti i daljeg laganja i odlaganja. Nema pregovora, nema plana, samo jeftin rijaliti program. Tako će i jednorežimska Skupština imati novu priliku za divljenje vođi i laganje o protivnicima. A narodu na Kosovu ništa dobro ne donose ovi opasni radikalski amateri – ukazuje Stefanović za Danas.

Miroslav Parović, predsjednik Narodnog slobodarskog pokreta, je malo strožiji.

– Imajući u vidu šta sve treba da ne kaže kako bi od naroda sakrio istinu o krahu svoje politike vjerujem da neće pričati ispod tri sata. Što bi rekao Lane Gutović još on malo i laže koliko puno i često drži govore – Parović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79