Nikad više milo moje: Lana Bijedić danas je po majčinoj želji sahranjena u Beogradu!

Lana Bijedić (19), koja je brutalno likvidirana u nedjelju kod Čapljine, danas je po majčinoj želji kremirana na beogradskom Novom groblju gdje će biti i sahranjena.

Majka Mostarke oprostila se od kćerke potresnom objavom na društvenim mrežama. Lana je bila jedinica u porodici i povezanost između njih dvije bila je neizmjerna.

Majka Nina Bijedić se oprostila od od svoje jedinice potresnom pjesmom “Milo Moje”, Bisere Veletanić:

Nikad više, milo moje

Nikad više…

Nikad više onog ljeta

Nema zašto cvijet da cvjeta

Umrle su oči tvoje

Nikad više, gotovo je

Plakati neću ja, milo moje

Oko je prazno i slijepo

Sad jeste, zlo je, sve svršeno je

A bilo nam, bilo nam je lijepo

A bilo nam je, bilo nam je lijepo….

Slučaj Lane Bijedić postao još misteriozniji: Pronađen testament koji je napisala još u januaru

Da podsjetimo Lanino tijelo izvučeno je u nedjelju iz rijeke Studenčice, na pola puta između Čapljine i Ljubuškog, prema skretanju za vodopad Kravica. Ribar koji se tu zatekao, primijetio je da voda nešto nosi. Uspio je da tijelo dovuče do obale, poslije čega je alarmirao policiju u Ljubuškom i Hitnu pomoć. Policija je pozvala pripadnike GSS-a koji su tijelo izvukli iz rijeke, a za sve njih prizor je bio mučan.

Uočeni su hematomi, pogotovo na rukama i kod jednog oka. Istražitelji sumnjaju na tragove borbe, a s terena su izuzeti fragmenti koji će biti poslati na vještačenje. Njen nestanak je dan ranije u 18.15 sati policiji prijavila majka Nina Bijedić, inače dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Prema prijavi, djevojci se u 14.30 sati izgubio svaki trag. Majka je neuspješno pokušavala da je dobije na telefon nakon što se u dogovoreno vrijeme nije vratila kući „s kafe sa prijateljicom“.

Majku je to posebno uznemirilo, jer je Lana poslije toga trebalo da ide u Sarajevo, gdje je upisala Internacionalni univerzitet Burch. Lana je bila jedino dijete Nine Bijedić.

Lana Bijedić autobusom otišla do Čapljine, potom pješačila sama skoro do mjesta likvidacije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79