“Niko ne priča o tome kako su životne namirnice u zadnjih 10 dana poskupile toliko kao da živimo u Švici, niko ne priča o tome”

A kod nas CIRKUS…

Piše: Dražan Pejaković

Zemlja šampiona u mazanju očiju.
Konstantne prepirke političkih stranaka. Lista je predugačka.
Ko je šta rekao, ko je kako koga pogledao, ko se kako uslikao, ova vakcina, ona vakcina, pandemija, zatvaraj, nemoj zatvarati, legalno, nelegalno, pravi rijaliti na TV ekranima, portalima i svim društvenim mrežama.
MEĐUTIM niko ne priča o tome kako su životne namirnice u zadnjih 10 dana poskupile toliko kao da živimo u Švici, niko ne priča o tome:
  • Ulje sa 1.70 na 2.80KM
  • Mlijeko sa 1.05 na 1.35KM
  • Piletina sa 4.8 na 8.9KM
  • Jaja sa 2.20 na 2.80KM
I tako dalje, cijene rasutu li rastu.
Sada ko je ovdje lud? Umjesto da se pozabave sa abnormalnim rastom cijena, a i dalje niskim platama oni su našli shodno da se prepucavaju.
Međutim njima to i odgovara, skreni blentavom narodu pažnju sa dešavanja, tiho ih nastavi pokradati. Narod je srećniji kada gleda TV SHOW.
Svi Vi političari ste izabrani od strane naroda kako bi radili za narod, ali ovako izgleda da mi i dalje radimo za ROBOVLASNIČKU strukturu i vi ćutite na to i tiho podržavate, ne prljajući svoje ruke već lijepo upoakovano sve u svilenim rukavicama.
Kako to da niste dozvolili povećanje minimalne plate, a dozvolili rast cijena? Dozvolili ste to zato što ste od ove države napravili kapitalistički poredak!
Radite za narod, a ne protiv njega.
Nemojte dozvoliti odlazak naroda iz ove zemlje, ne dozvolite više da se suze prolijevaju i manite se prepucavanja i gluposti, smanjujte cijene, povećavajte plate.

Za više savjeta priključite se grupi koja brine o radnicima i njihovim pravima OVDJE

Web link za pravnu pomoć i savjetovanje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79