Niko ne želi ulagati u bazen na Bentbaši

Bazen na Bentbaši nekada je bio omiljeno okupljalište Sarajlija. Za dvije marke, koliko je koštao ulaz kada je radio po cijeli dan, uživali su na ovom kupalištu. Danas, uoči nove ljetne sezone, bazen zjapi prazan, zapušten i devastiran.

 Tri miliona 

Kako stvari stoje, svoja vrata još zadugo neće otvoriti za posjetioce, a to nam je potvrdio i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, koji je kazao kako nema zainteresiranih da se ovaj objekt konačno obnovi i stavi na raspolaganje građanima.

– Niko ne želi ulagati u otvoreni bazen. Prije agresije bazen na Bentbaši je radio 45 dana. I ko će uložiti dva do tri miliona KM u njegovu sanaciju da bi radio samo 45 dana. Ja sam čak tri do četiri puta dovodio zainteresirane. Svakog puta su bili odbijeni ili ismijani na sjednici Općinskog vijeća i ne pada mi više na pamet da ih dovodim – istakao je Hadžibajrić.

Prije rata bazen na Bembaši radio 45 dana - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Dodao je da bez Vijeća ne može ništa učiniti po ovom pitanju, te da Vijeće mora dati saglasnost na njegov prijedlog kako bi dalje izvršna vlast radila svoj posao.

Sportsko-rekreativni objekt  

Hadžibajrić ističe da prema Regulacionom planu i urbanističkom projektu na toj lokaciji samo može biti sportsko-rekreativni objekt.

– Tu ništa drugo ne može biti. Samo može biti neki objekt u kombinaciji s bezenom – rekao je Hadžibajrić za Avaz.

(FOTO) Poruka na automobilu koja je oduševila vozače

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79