Niko neće odgovarati zbog medicinskog otpada kod Mrkonjić Grada

Dvije veće deponije medicinskog otpada, na kojima su i lijekovi stariji od 26 godina, pronašli su inspektori kod mrkonjićkog sela Jasenovi Potoci, a onaj ko je istresao te medikamente na ovu lokaciju ostaće nekažnjen jer nije moguće utvrditi o kome se radi.

Ukratko, ovo je rezime inspekcijske kontrole koja je uslijedila nakon apela mještana, ali i ekologa, koji su upozorili da sporne, opasne gomile ugrožavaju prirodu, kao i zdravlje ljudi i životinja.

Kako nam je potvrđeno iz Inspektorata RS, republički farmaceutski inspektor je kontrolu obavio u utorak, uz prisustvo komunalnog policajca i predstavnika inspekcijskih organa opštine Mrkonjić Grad, te predstavnika preduzeća koje je ovlastilo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Kada su stigli, na šumskom terenu pronašli su deponije lijekova koje datiraju od poslijeratnog perioda prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments