Niko nije očekivao ovakvo ljeto: Oblaci, kiša i grmljavina i naredne sedmice

U većem dijelu Bosne danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima.

U drugom dijelu dana očekuje se postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

Vremenske prilike neće biti bolje ni početkom nove radne sedmice. Oblačno vrijeme,naime, sutra ujutro očekuje se u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje pretežno sunčano. Tokom dana ili u večernjim satima postepen porast naoblake. Poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne moguća je slaba kiša. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stepeni.

Krajina će u utorak osvanuti okupana suncem, dok će u ostatku zemlje jutro biti pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Hercegovini i centralnim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stepeni.

U srijedu i četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Krajini su u četvrtak u kasnim poslijepodnevnim satima moguću pljuskovi i grmljavina prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79