Niko se nije odazvao na sastanak o tunelu Hranjen koji je inicirao Imamović

Sastanak koji je nakon obustave radova na tunelu Hranjen inicirao gradonačelnik Goražda Ernest Imamović danas nije održan, jer se niko od pozvanih predstavnika nadležnih institucija, nije odazvao.

Gradonačelnik Imamović podsjeća da su na današnji sastanak u Goražde bili pozvani predstavnici Vlade Federacije BiH, Vlade BPK, JP Autoceste FBiH i IPSA instituta, ali da se niko nije odazvao.

Oglasio se Euro-Asfalt o izgradnji tunela Hranjen: Urađeno 37% posla sa skoro 100% novca

“Dobili smo samo zvaničan dopis od premijerke Vlade BPK Aide Obuće, koja nas je obavijestila da ne može prisustvovati sastanku, jer je odsutna iz BPK, dok su me ostali akteri u telefonskom razgovoru obavijestili da zbog ranije preuzetih obaveza nisu u mogućnosti prisustvovati sastanku”, precizirao je Imamović.

On je još jednom pozvao sve relevantne aktere po pitanju tunela Hranjen da se sastanu u narednom periodu, kako bi građani Goražda i ove regije dobili zvanične odgovore kakva je sudbina ovog projekta.

“Smatram da je izgradnja tunela Hranjen od strateškog značaja za Goražde i ovu regiju te apelujem na sve sudionike projekta da se ubrza rad na terenu koji je trenutno u smanjenom intenzitetu”, kazao je gradonačelnik Goražda.

Oglasio se bivši direktor Autocesta FBiH nakon fijaska sa radovima na tunelu Hranjen


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79