Nikola Špirić će birati čelnike i pratiti rad Agencije za prevenciju korupcije BiH

Nikola Širić, koji je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije, imenovan je zvanično kao član Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je na 6. sjednici Doma naroda, održanoj 28. maja 2020. godine, i na 12. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 15. septembra 2020. godine, donijela odluku o imenovanju Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, navodi se u Službenom listu BiH.

Sada je odluka zvanično objavljena u službenom listu, a na snagu je stupila danom donošenja.

Na period od četiri godine imenovani su Halid Genjac, Borjana Krišto i Nenad Stevandić iz Predstavničkog doma i Nikola Špirić, Amir Fazlić i Bariša Čolak iz Doma naroda.

Nikola Špirić se više od dvije godine nalazi na crnoj listi Vlade Sjedinjenih Država zbog sumnje da je bio umiješan u korupciju, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79