Nikolić: Očekivana odluka MVP-a u vezi s ambasadorom Srbije

Portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) Miloš Nikolić saopćio je da je odluka Ministarstva vanjskih poslova (MVP) te zemlje u vezi s proglašenjem ambasadora Srbije Vladimirom Božovićem nepoželjnom osobom – očekivana.

Ambasador Srbije proglašen personom non grata, zatraženo da napusti Crnu Goru

On je rekao da je do ovoga došlo nakon više opomena poslije kojih je Božović nastavio da se miješa u unutrašnje stvari i omalovažava državu Crnu Goru.

Podsjetimo, MVP je saopćilo da je ambasador Vladimir Božović proglašen za personu non grata.

– Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, jučer je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo – navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79