Nikšić: “Bečirević je najizgledniji kandidat trojke za Predsjedništvo BiH”

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić sinoć je gostovao u emisiji TVSA “Polis”, gdje je, između ostalog, govorio o mogućem zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nikšić je kazao da su sva imena na stolu, a da “Trojka” funkcionira korektno.

– Trojka najbliže sarađuje i jako je važno da imamo jednog zajedničkog kandidata s aspekta poruke. Međutim, ono što je također važno reći javnosti je to da neće biti samo kandidat “Trojke”.

Mi razgovaramo s drugim subjektima unutar BiH, našim partnerima u USK iz NES-a, sa PDA, sa gospodinom Kasumovićem, sa SBB-om, naravno. I kad dođemo do tog imena, to ime bi trebalo da bude kandidat svih opozicionih partija, jednog velikog bloka koji želi da se suprotstavi trenutnoj vladavini SDA, HDZ-a i SNSD-a – rekao je Nikšić.

Na pitanje je li jedan od kandidata Denis Bećirović, Nikšić je odgovorio:

– Naravno da jeste. Ne jedan od potencijalnih, najozbiljniji kandidat. Ali ponavljam razgovori su u toku, čim budemo imali i nije fer da ja ovdje sad guram Denisa, ložim… Dakle, Denis je sigurno potencijalno najozbiljniji kandidat kada je u pitanju SDP, ali i ovi drugi. Ali odluka nije donesena, razgovaramo svi zajedno, ozbiljni smo ljudi, pričamo, oči u oči – kazao je Nikšić, te dodao da je i on jedan od kandidata.

– Mi u SDP-u imamo neke svoje procedure kada su u pitanju kandidature. I proveli smo najšire moguće kandidiranje kroz organizaciju. Ne samo ja, bilo je još imena ali bilo je i moje ime.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79