Nikšić definitivno odgovorio: Evo hoće li SDP bojkotovati izbore iduće godine!

U rezidenciji ambasadora SAD u BiH Matthew Palmer i Angelina Eichhorst razgovrali su sa predstavnicima SDP-a, Naše Stranke, NiP-a i SBB-a.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je da nema konkretnog prijedloga međunarodne zajedfnice za izmjene Izbornog zakona.

“Stalno se u javnosti poteže pitanje da li nama neko nameće rješenje, nema od toga ništa. Ljudi nisu ništa ponudili. Ja sam zadovoljan nastupom ove ekipe i da smo uspjeli afirmisati zaključke koje smo imali ranije kao opozicija. Prvi korak je osiguranje fer i poštenih izbora, što je vrlo važno za nas opoziciju ali i građane”, rekao je Nikšić.

Kako je naveo i da pregovori propadnu i ne desi se ništa, važno je da se osiguraju pošteni izbori po trenutnim pravilima.

“Spominje se ukidanje nacionalnih prefiksa u Ustavu, otvara se priča sa večere tri nacionalne poglavice oko državne imovine i Inzkovog zakona, ali smo uspjeli nametnuti ovu priču, da ukoliko vladajući žele podršku opozicije onda prvo moraju osigurati poštene izbore”, naveo je Nikšić.

Uputan da li će biti izbora on je bio jasan.

“Naravno da će biti izbora. Imali smo blokadu u Srbiji kad je opozicija odbila izaći i sad preko tv-a gledaju Narodnu skupštinu. Bitno je da se građanima omogući da glasaju”, rekao je predsjednik SDP-a

Predsjednik Naše strake Edin Forto također je kazao da je najvažnije da se osiguraju fer izbori.

“I to smo jasno stavili do znanja sad. Sve četiri partije ovdje”, naveo je Forto.

I Dejan Kovačević ispred NiP-a rekao je da je važno da izbori budu pošteni i da je to osnovnu preduslov.

“Oni su govorili da treba ići uporedo. Mi smo rekli samo osigurati poštene izbore i onda sve ostalo”, naveo je Kovačević

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79