Nikšić demantira povjerenika SDP-a u Srebrenici: “Ne želimo biti dio bošnjačke reprezentacije”

Bego Begtić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Općine Srebrenica i predsjednik Povjereništva SDP-a BiH u Srebrenici, reagirao je na tekst u kojem je, tvrdi on, predsjednik OO SDA Srebrenica Alija Tabaković iznio niz neistina.

U reakciji, koju možete pročitati na priloženom dokumentu, Begtić objašnjava razloge neučešća SDP-a na radno-konsultativnom sastanku probosanskih stranaka u tom gradu.

– Kao prvo, poziv nismo dobili i nismo bili pozvani na sastanak – tvrdi Begtić u svojoj reakciji.

Njegove tvrdnje demantira niko drugi do predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. On je gostujući na televiziji N1 kazao da SDP “ne pristaje da bude dio bošnjačke reprezentacije”.

– To, da ne upotrijebim neku tešku riječ, nije nikakvo probosansko jedinstvo. To je bošnjačko jedinstvo. SDP ne želi da se kvalifikuje kao dio bošnjačke reprezentacije i da u naše ime Bakir Izetbegović pregovara sa bilo kime, pa i kada je Srebrenica u pitanju – izjavio je Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79