Nikšić i Imamović kod Izetbegovića: Pozicija i opozicija dogovaraju racionalizaciju FBiH

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) sastala se danas sa delegacijom Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, koju su činili predsjednik te stranke Nermin Nikšić i član Predsjedništva Jasmin Imamović.

Na sastanku je razgovarano o SDP-ovom prijedlogu racionalizacije Federacije BiH, koji za cilj ima smanjenje administracije u strukturi vlasti FBiH, reduciranje javne potrošnje, jačanje efikasnosti institucija vlasti, te eliminisanje postojeće neravnopravnosti građana i naroda kroz izmjene Ustava FBiH.

Predstavnici SDA su podržali principe ovog prijedloga. Dogovoreno je formiranje stručnih timova zaduženih za izradu finalnog prijedloga, koji bi u konačnici trebao biti upućen u proceduru u Parlament FBiH.

U delegaciji SDA, koju je predvodio predsjednik Bakir Izetbegović, bili su potpredsjednik Edin Ramić i generalni sekretar Halid Genjac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79