Nikšić: Jučer smo se probudili kao izdajice Bošnjaka, a sinoć smo legli kao probosanska stranka

Vrlo je važno da su u Mostaru nakon 12 godina ipak održani izbori. Građani su rekli svoje, a mi smo pokušali na biračkim mjestima zaštiti njihovo pravo i osigurati da rezultat zaista bude odraz njihove volje. Uspjeli smo u značajnoj mjeri, ali ne potpuno, saopćio je predsjednik SDP-a na Facebooku.

Istakao je da je zadovoljan izbornim rezultatima BH bloka u Mostaru.

– Osvajanjem značajne podrške u dijelovima grada sa različitom etničkom strukturom još jednom smo pokazali da smo partija svih građana, čuvar bosanskohercegovačke pluralnosti. Pozicionirali smo se i kao jedina mostarska stranka svih naroda – saopćio je Nikšić.

BH blok bi trebao najmanje poduplati broj gradskih vijećnika u odnosu na mandate ljevice u posljednjem sazivu gradskog vijeća.

– Jučer smo se probudili kao izdajice Bošnjaka u jednom dijelu Mostara, odnosno kao Bošnjačka podvala u drugom dijelu Mostara. Sinoć smo legli kao probosanska stranka sa haman identičnim programom za dobrobit Mostara kako tvrde u SDA. Ne sumnjam uopće da ćemo i na drugoj strani biti poželjan partner, iako je Čović najavio bez ustezanja da pregovara sa Izetbegovićem i da očekuje da će HDZ imati gradonačelnika. Rekao bih ništa novo i ništa neočekivano – naveo je.

Dodaje da će biti interesantno vidjeti koliko će gradskih vijećnika biti izabrano iz stranaka koje su pristale biti ikebana SDA-u na njihovoj listi.

– Poznavajući mašineriju i inžinjering SDA vrlo malo, možda samo poneki izuzetak da potvrdi pravilo. O tome kako ćemo se postaviti u budućem Gradskom vijeću odlučit će organi partije kao i do sada u dogovoru sa svojim partnerima iz NS i PMP. Na našu odluku sigurno neće uticati pritisak onih koji su kampanju posvetili pljuvanju BH bloka naših članova i kandidata, da bi to sve naprasno zaboravili. E pa mi nismo – zakljućio je Nikšić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79