Nikšić na otvaranju mosta Hercegovina: Ponosan sam što sam na čelu vlade koja završava posao

Nikšić na otvaranju mosta Hercegovina: Ponosan sam što sam na čelu vlade koja završava posao


Na svečanosti otvorenja novih 11 kilometara autoceste na poddionici Počitelj – Zvirovići, uključujući impozantni Most “Hercegovina”, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić istaknuo je važnost ovog infrastrukturnog projekta za budućnost zemlje. Ceremonija, koja je okupila brojne zvanice i visoke predstavnike, uključivala je emotivno obraćanje premijera.

Premijer Nikšić otvorio je svoj govor pozdravljajući radnike i upravu kompanija izvođača radova, kao i uposlenike Autocesta FBiH, izrazivši zahvalnost za njihov trud i posvećenost. Također je uputio zahvalnost svim prisutnim zvaničnicima, uključujući premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, naglašavajući njegov doprinos u osiguravanju kandidatskog statusa za BiH i početku pregovora o članstvu u EU.

Nikšić je istaknuo značaj autoputeva kao ključnog faktora u povezivanju i ekonomskom razvoju regija, nazivajući ih “krvotokom svake savremene države”. Prepoznao je otvaranje ove dionice od 11 kilometara kao simbolični trenutak za BiH, usprkos brojnim izazovima tokom realizacije projekta. Ovaj most i nova dionica predstavljaju značajan korak prema modernizaciji zemlje i njenom integriranju u evropske tokove.

„Sa pogledom na Stari Počitelj, grandiozni most simbolički pokazuje da je BiH savremena evropska zemlja,“ rekao je Nikšić, naglašavajući da će ostati činjenice i konkretni rezultati, bez obzira na sve pokušaje umanjivanja postignuća. On je pohvalio rad vlade i sve uključene u realizaciju projekta, dodajući da politika njegove vlade fokusira na rješavanje problema, a ne na traženje problema za rješenja.

Premijer je zaključio da je otvaranje ove dionice samo prvi korak i da će do kraja mandata Vlade biti još mnogo sličnih infrastrukturnih projekata. Ovaj događaj je ne samo značajan za razvoj prometne infrastrukture već i za dalji put BiH ka članstvu u EU.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija