Nikšić nakon sjednice SDP-a: Vrijeme je za promjene, ostajemo pri stavu da nećemo koalirati sa nacionalnim strankama

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije održalo je u tuzlanskom Pozorištu mladih sjednicu koja je trajala više od šest sati. Bila je zatvorena za medije, a nakon sjednice obratio nam se predsjednik Nermin Nikšić rekavši da su se tačke sjednice uglavnom ticale rezultata lokalnih izbora. Kako je kazao, mnogo stvari treba mijenjati i raditi na poboljšanju, ali treba uvažiti postignute rezultate. Rečeno je i da ostaju pri stavu kako neće koalirati sa nacionalnim strankama, a o navodima da će novi ministar zdravstva TK-a biti kadar HDZ-a, kaže da su u pitanju dezinformacije jer postoji potvrda o izlasku iz stranke.

– Ne možemo mi biti zatvoreni za sve ljude koji su se nekad očešali o neku stranku niti provjeravati njihove biografije. Za ovo postoji potvrda o izlasku iz HDZ-a, kazao je Nikšić.

Dodao je i da je otvoren za saradnju sa svima koji imaju dobre namjere:

– SDP uz svu svoju ideologiju u ovom trenutku ima još jedan cilj, a to je antikorupciona vlast i antikorupciona vlada. Ko god hoće s nama da priča, da napravimo antikorupcionu vladu, mi ćemo pričati jer mislim da u ovoj zemlji kriminal i korupcija postaju toliko opterećenje da više sve ideologije padaju u vodu, rekao je on.

Kada su u pitanju ranije podnesene ostavke Zukana Heleza sa pozicije predsjednika Kadrovske komisije za imenovanje i Damira Mašića sa čela Kantonalnog odbora SDP – a u Sarajevu, o tome je Nikšić kratko kazao da Predsjedništvo SDP-a nije to koje odlučuje o ostavkama, već Glavni odbor, ali je dogovoreno da Predsjedništvo preuzme ulogu Kadrovske komisije. Rečeno je još da navedene ostavke ne umanjuju njihove političke i partijske angažmane, ali da je vrijeme za promjene, piše Federalna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79