Nikšić: Neka se NSRS odrekne njemačkih investicija!

Od rata naovamo Dodik i njegovi koalicioni pajdaši su pokazali da je jedina evropska vrijednost koja ih interesuje ona izražena u njemačkim markama tada, odnosno u eurima danas, istakao je Nikšić.

Narodna skupština RS je na današnjoj sjednici odlučila da neće blokirati davanje agremana ambasadoru Njemačke Tomasu Fitšenu. Oni su također donijeli zaključak kako odbacuju “njemačku intervencionističku politiku i rezoluciju njemačkog Bundestaga, te da njemačka kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma ima obavezu da dosljedno primjenjuje ovaj sporazum”.

Ovaj današnji zaključak NSRS-a je komentirao predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

– NSRS usvojila je zaključak kojim osuđuju, kako su rekli, njemački intervencionizam u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da su tako gadljivi na njemačke utjecaje, pozivam vlasti u RS da kažu je li im prihvatljiva investicija njemačke kompanije koja u Bosansku Gradišku planira uložiti oko 100 miliona eura i zaposliti hiljade radnika? Neka kažu odbijaju li ovom odlukom i investiciju Njemačke od 105 miliona eura u energetske i infrastrukturne projekte u ovom entitetu?

“Vratiti Njemačkoj stotine miliona eura”
Kad su već tako principijelni, pošteno bi bilo vratiti Njemačkoj stotine miliona eura koje su već uložili u ovaj dio Bosne i Hercegovine. Tako će najlakše anulirati efekte njemačkog “intervencionizma” te otvoriti prostor za priliv očekivanog ruskog kapitala koji će doći nikad, a možda ni tada.

Naravno, na ova pitanja svi znamo odgovore, a poštenje odavno ne stanuje u institucijama koje vode SNSD i partneri. Od rata naovamo Dodik i njegovi koalicioni pajdaši su pokazali da je jedina evropska vrijednost koja ih interesuje ona izražena u njemačkim markama tada, odnosno u eurima danas. Njihova borba za principe prestaje ondje gdje počinje njihov finansijski interes.

Uobičajeni predizborni folklor i kampanja koju koriste za dalje sluđivanje ljudi i nanošenje štete njihovim životnim interesima nastavlja se i uoči ovih izbora. Danas je to bio Dodik, jučer Borjana Krišto i HDZ, sutra već znamo od koga možemo očekivati da zapjeva “borbene”.

Odavno izgubili ozbiljnost
Sve to dok se građanima nisu udostojili ponuditi nikakav smislen program, nikakav ekonomski plan.

Šlag na tortu je besmislena odluka NSRS kojom oni navodno daju agreman novom ambasadoru Njemačke, iako za to nemaju ovlaštenja niti ih je ko za to pitao. Mogli su komotno usput zaključiti i da se slažu sa izborom nove britanske premijerke, jer su im otprilike jednake nadležnosti u oba slučaja.

Skupština ovog dijela Bosne i Hercegovine odavno je izgubila ozbiljnost i prerasla je u sijelo koje služi za uveseljavanje širokih narodnih masa.

Uvjeren sam da će svi oni koji priželjkuju da od naših parlamenata, na svim razinama, prave cirkuse i reality serijale, na takvim scenarijima od oktobra raditi iz opozicije – poručio je Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79