Nikšić: Otišao je Jovan Divjak, naš čika Jovo

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, oprostio se od Jovana Divjaka, legendarnog generala Armije R BiH.  

– Otišao je Jovan Divjak, naš čika Jovo. Bio je heroj, borac, humanista, Bosanac i Hercegovac u duši. Njegov gubitak je nenadomjestiv, njegov doprinos za samostalnost Bosne i Hercegovine nemjerljiv.

Borio se za našu domovinu i njenu budućnost i u ratu i u miru. Iza sebe je u ratu i nakon njega imao hiljade svojih suboraca, koji su u njemu pronalazili utjelovljenje hrabrosti, oslonac i u najtežim trenucima.

Sada iza sebe ostavlja i hiljade mladih Bosanaca i Hercegovaca koji su u Jovi Divjaku imali oslonac i podršku u svom školovanju, kako bi mogli nastaviti razvijati i graditi našu domovinu nakon rata. Veličina i značaj Jove Divjaka za opstanak naše domovine su neopisivi.

Nema riječi koje mogu opisati dubinu emocija koje osjećamo zbog njegovog gubitka. Generale, hvala ti za sve. Uvijek ćeš biti u našim srcima, sjećanjima. Vrijeme je da zauzmeš svoje mjesto u historiji, u legendi, zajedno sa najvećim sinovima i kćerima Bosne i Hercegovine jer tvoji lik i djelo jesu legendarni – napisao je Nikšić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79