Nikšić: Priprema se najveća pljačka u FBiH teška čak 30 miliona KM!

Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden removes his face mask to speak at The Queen theater, Thursday, Nov. 5, 2020, in Wilmington, Del. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Damir Nikšić, samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je na svom Facebook profilu upozorio na, navodno, novu aferu koja se priprema u Federaciji BiH.

“Pripremite se na novu korona-aferu Federalne vlade u tehničkom mandatu, tri puta veću od afere sa respiratorima”, napisao je Nikšić.

Prema informacijama koje posjeduje Nikšić, “Federalna Ministrica okoliša i turizma (SBB) kani podijeliti trideset miliona KM probranim režimskim ortacima – vlasnicima turističkih agencija kao mjeru “pomoći”.

Kriteriji podjele novca su u najmanju ruku – ludački.
Npr: Agencije koje su izvozile domaće turiste i novac vani (a koje imaju od šest do dvadesetak uposlenih) dobiće veće sume (i po 800.000 KM) nego npr. privredna preduzeća koja zapošljavaju daleko više radnika i koja su proizvodila vrijednost, ili npr. turističke agencije koje su dovodile strane turiste i donosile novac iz inostranstva u zemlju ??!!

Na stranu činjenice da novac neće doći do radnika koji su umeđuvremeno otpušteni, već će pripasti vlasnicima koji zadovoljno trljaju ruke i koji gledaju da sada bržebolje pozapošljavaju rodbinu kako bi im podijelili novac čim legne na račune agencija.

Priprema se, dakle, kako čujem, velika pljačka budžetskog novca federacije. Trideset miliona!!!!

Ako ove pare poreznih obveznika legnu na račune političkih ortaka režimske koalicije u tehničkom mandatu – nikad ih više nećemo vidjeti niti će doći do onih kojima su uistinu namijenjeni.

Interesuje me ko će u Federalnom parlamentu reagovati i ko će se oglasiti i da li će uspjeti zaustaviti ovo razbojništvo, napisao je Nikšić na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79