Nikšić: SDP nije u koaliciji sa SNSD-om u Doboju

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić oglasio se u vezi s navodima da je SDP-a u koaliciji s SNSD-om na predstojećim lokalnim izborima u Doboju.

– U vezi sa navodnim sporazumom SNSD i SDP BiH u Doboju, oko podrške kandidatu za gradonačelnika Doboja Borisu Jereniću, želim istaći svoj i stav SDP-a BiH. Lokalni su izbori i SDP BiH je jasno istaknuo stav da ne želi koalirati sa vladajućim strankama. U Doboju na izbore izlaze u koaliciji SDP i HS. Koalicija SDP i HS nema kandidata za gradonačelnika – pojasnio je Nikšić.

Dodao je da suočeni sa izborom između dva kandidata, SNSD i SDS, rukovodstvo koalicije SDP – HS na lokalnom nivou u Doboju odlučili su podržati kandidata Borisa Jerenića, o čemu su potpisali sporazum.

– Kako je to vidljivo i iz sporazuma, ne radi se ni o kakvom koalicionom sporazumu SDP i SNSD, ali je potpuno tačno da je podržan kandidat SNSD–a. U SDP BiH odluku o kolacijama donose organi SDP, što ovdje nije bio slučaj. Zbog toga želim jasno istaknuti da se ne radi ni o kakvoj koaliciji SDP i SNSD. Pošto je sporni sporazum potpisan bez odluke i znanja organa odluku o sankcijama donijet će kao i u drugim sličnim situacijama organi SDP BiH – naglasio je Nikšić.

U vezi sa navodnim sporazumom SNSD i SDP BiH u Doboju, oko podrške kandidatu za gradonačelnika Doboja Borisu Jereniću,…

Gepostet von Nermin Nikšić am Mittwoch, 7. Oktober 2020

Prema njegovim riječima, SDP neće dopustiti da greška koju je napravila jedna lokalna organizacija prikrije stvarnu koaliciju SNSD, SDA i DF.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79