Nikšić se sa delegacijom Vlade FBiH pridružio učesnicima “Marša mira”

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predvođena premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem, danas se pridružila učesnicima “Marša mira Nezuk – Potočari” na posljednjoj dionici pješačenja prema Potočarima. “Marš mira” održava se tradicionalno u sklopu programa obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ u Srebrenici.

Uz premijera Nikšića su zamjenik premijera FBiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, te federalni ministri za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić, raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, kao i trgovine Amir Hasičević, federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić i premijer TK Irfan Halilahić.

“Danas smo ovdje kako bi dali ljudski doprinos sjećanju na sve one koji su 1995. godine iz Srebrenice krenuli ovim putem tražeći spas. Nažalost, brojni nisu preživjeli. Ubijeni su. Tišina bijelih nišana je najglasnija i najjasnija poruka i svjedočanstvo šta se desilo ovdje. Pred nama je još jedna tužna godišnjica, kada svi trebamo pokazati dostojanstvo. Budimo tihi i pustimo da žrtve nađu konačni smiraj. Nama ostaje obaveza da se u Srebrenici borimo da život nadvlada uništenje, a da obnova nadjača rušitelje”, poručio je premijer Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79