Nikšić zahvalio SNSD i HDZ na kompropisu: Prodali smo BiH Evropskoj uniji “bez ispaljenog metka”

FOTO: Fena/Amer Kajmović

Na press konferenciji povodom početka pregovora BiH sa Evropskom unijom, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, naglasio je značaj postignutog kompromisa i partnerstva među političkim strankama.

“Ovo je trenutak koji pokazuje da smo kao zemlja sposobni djelovati zajedno i ostvariti važne ciljeve. Bez obzira na poteškoće koje smo imali, uspjeli smo prodrijeti u ovu fazu pregovora s EU-om bez izlivanja krvi”, rekao je Nikšić.

Premijer je istakao važnost kompromisa i upornosti u donošenju ovakve odluke, naglašavajući da je bio ključan kontinuirani dijalog i uvjerenje da je jedinstvo od vitalnog značaja za napredak zemlje.

“Proces pristupanja EU nije završen, ali smo pokazali da smo sposobni za zajedničko djelovanje”, izjavio je Nikšić.

Dalje je dodao “Ova faza je samo početak, ali je i važan korak naprijed u ostvarivanju naših ciljeva kao zemlje”, dodao je Nikšić.

Premijer je izrazio zahvalnost strankama SNSD-u i HDZ-u na prihvatanju kompromisa, ističući da je to pokazatelj političke zrelosti i spremnosti za saradnju radi dobrobiti Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79