Nina spasila život ženi: Rekla mi je da će sama sebi presuditi

 

Danima je nepoznata žena tumarala i spavala po banjalučkim parkovima i plažama kraj Vrbasa. Dok su mnogi sve to ignorisali, Banjalučanka Nina Mihajlović Tahirović je ljudski reagovala i spasla jedan život.

“Djevojka mi je rekla da dolazi iz Bugojna. Naime, ja sam je ugledala kraj Vrabasa kako spava u malom šatoru, kupa se i tu pere veš. Dva dana sam joj prilazila, donosila hranu, a ona mi je govorila kako čeka svoj sudnji dan i da će sama sebi presuditi”, objašanjava Nina za BL portal.

Nakon toga, Nina se nije smirila dok uz pomoć društvenih mreža nije pronašla porodicu nesrećne djevojke, od kojih je saznala da je dugo traže i da su, spletom okolnosti, izgubili kontakt sa njom.

“Sinoć je konačno sklonjena sa ulice, jer sam sa njenom porodicom pozvala Hitnu pomoć i policiju. Nakon toga, zbog vidljivo narušenog psihičkog stanja, djevojka je smještena na ođel psihijatrije”, kaže Nina i dodaje da je doktore začudila njena hrabrost da priđe nesrećnoj ženi, jer prema njihovom procjeni – može biti opasna po okolinu.

Ova humana Banjalučanka ujedno želi poslati poruku svim ljudima da se osvrnemo oko sebe, pomognemo kada možemo i da ne zaboravimo koliko znači lijepa riječ i ljudski gest.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79