NiP će imati 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike u BiH

NiP je danas predao Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore, a tim povodom se javnosti obratio zvaničnik ove stranke, načelnik Ilidže, Nermin Muzur.

Istakao je da će njegova stranka imati liste za općinska/gradska vijeća u 62 lokalne zajednice te da očekuju bolji izborni rezultat u odnosu na prethodne lokalne izbore. Prema njegovim riječima, broj lokalnih zajednica u kojima će nastupiti je za 50 posto veći u odnosu na prethodne izbore.

Muzur je naglasio da će NiP imati 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, od čega su sedam samostalni, NiP-ovi kandidati dok su preostalih kandidati koalicija. Osim toga, podržat će još sedam kandidata. Osvrnuo se na kandidate za načelnike u Kantonu Sarajevo te je naveo kakav izborni rezultat očekuje u Kantonu Sarajevo.

“U Kantonu Sarajevo imamo zajedničke kandidate koje smo danas prijavili. Nakon ovih lokalnih izbora očekujemo da ćemo imati veći broj načelnika”, izjavio je.

Komentirajući to da je za ove lokalne izbore prijavljen mnogo manji broj političkih subjekata, poručio je da se nada da će se politička scena ukrupniti te očekuje da će i u Općinskom vijeću Ilidže participirati manji broj stranaka nego u odnosu na mandatni period 2020 – 2024.

Smatra da će time biti otklonjene pojedine negativnosti koje su bile svojstvene disperziranoj političkoj sceni, kao što je politička trgovina, previranja, nestabilnosti isl.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79