NIP-u sporan još jedan kandidat SBiH na predstojećim izborima: Traže da se povuče iz izborne trke

NIP-u sporan još jedan kandidat SBiH na predstojećim izborima: Traže da se povuče iz izborne trke


NiP zahtijeva povlačenje Edina Čane (SBiH) iz izborne utrke zbog fotografije koju smatraju seksističkom.

Nakon što je Omer Begović, nosilac liste Stranke za BiH u Novom Sarajevu, odlučio povući se iz izborne utrke zbog optužnice koja je protiv njega podignuta, Narod i Pravda sada zahtijevaju da Edin Čano, kandidat Stranke za BiH u Novom Gradu, također odstupi.

Prema tvrdnjama iz Naroda i Pravde, Edin Čano je na neprimjeren način tražio od zaposlenica JP Lokom da se tokom radnog vremena i unutar preduzeća obuku u majice Stranke za BiH, a zatim da se fotografišu s njim kako bi ga promovirale kao kandidata na lokalnim izborima.

“Na fotografiji uposlenice JP Lokom su okrenute leđima, potpuno obezličene, dok je licem prema kameri okrenut jedino Čano. Napravljenu fotografiju Čano je objavio na svojim društvenim mrežama. Ovom seksističkom fotografijom Čano je ponizio i zloupotrijebio uposlenice, a posebno zabrinjava da se sve dešava u vrijeme porasta nasilja nad ženama”, navode iz NiP-a.

Istaknuli su da je Edin Čano smijenjen s funkcije direktora JP Lokom prije dvije godine po zahtjevu vijećnika Trojke, koji su sastavljeni od SDP-a BiH, Naroda i Pravde te Naše stranke, u Općinskom vijeću Novi Grad.

“Ipak, kao bliski saradnik načelnika Semira Efendića zadržao je moć i utjecaj, a danas zvanično obavlja funckiju odgovornog lica Službe unutrašnje zaštite i rukovodilac podružnice 5, strelište Žuč, Lokom d.o.o.”, dodaju iz NiP-a.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija