NiPovci nakon propalog opoziva kažu da će podnijet krivičnu prijavu protiv Srđana Mandića

Nakon što je postalo jasno da od referenduma o opozivu načelnika Općine Centar neće biti ništa, oglasili su se iz NiP-a Centar, koji je bio glavni pokretač ove inicijative.

NiPovci nisu uspjeli: Ništa od opoziva Srđana Mandića

– Iako je većina u Općinskom vijeću, zbog načelnikovih opstrukcija dva puta prolongirala datum njegovog održavanja, Mandić je od samog početka radio sve da do referenduma ne dođe, a onda i nastavio sa najgrubljim kršenjem zakona države Bosne i Hercegovine, kako bi spriječio stanovnike Centra da ocijene njegov dosadašnji (ne)rad.

Većina u Općinskom vijeću će podnijeti novu, još jednu, krivičnu prijavu prema nadležnim, pa neka relevantne institucije ispitaju da li je bilo opstrukcija, i ako jeste ko ih je radio. U cijelom procesu jedno je evidentno, a to je da su stanovnici Centra ostali bez mogućnosti da se izjasne na referendumu i to samo po sebi treba biti predmet istraga koje će pokazati ko je spriječio jedno od najosnovnijih prava građana, pravo na izbor.

Načelnik, bez podrške većine vijećnika – predstavnika građana u Općinskom vijeću, je još jednom pokazao da je jedino spreman na grčevitu borbu za fotelju koju, nakon što je prigrlio, nije ispuštao, često uzimajući i nadležnosti koje mu po zakonu ne pripadaju. Sve nepravilnosti i nezakonitosti su prijavljene nadležnim od kojih očekujemo da ispitaju da li je bilo kršenja zakona i propisa, kao i da protiv odgovornih poduzmu odgovarajuće mjere. Bez obzira ko ih je činio. A za manje od godinu dana načelnik će izaći pred građane. Na svu sreću ti izbori neće i ne mogu zavisiti od njega – naveli su iz NiP-a Centar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79