Nismo ga spomenuli, a druga je stvar što neko misli da je njegovo da raspravlja sa reisom…

Nakon ovakve reakcije vlasnika i osnivača Face TV, oglasio se savjetnik za medije reisu-l-uleme Huseina efendije Kavazovića Muhamed Jusić.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini oglasila se saopćenjem nakon što su, kako su naveli, neke bosanskohercegovačke organizacije, pojedinci, pa čak i televizije, kakav je nedavni slučaj FACE TV-a, uzele sebi za pravo da ubiru i distribuiraju zekat. Nakon saopćenja oglasio se osnivač i vlasnik ove televizije Senad Hadžifejzović koji se direktno obratio reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću navodeći da je reis Kavazović “učinio potvoru na Face TV, na kraju Ramazana, laž da ubiru zekat”, piše N1.

Nakon ovakve reakcije vlasnika i osnivača Face TV, oglasio se savjetnik za medije reisu-l-uleme Huseina efendije Kavazovića Muhamed Jusić.

“Islamska zajednica neće uzvraćati na pritiske, uvrede i ultimatume vlasnika i voditelja televizije koji je brutalno pred Bajram izvrijeđao reisu-l-ulemu i Islamsku zajednicu, ali zbog naše javnosti moramo ipak napomenuti da reisu-l-ulema nije nikada i nigdje spomenuo dotičnog. Rijaset, tačnije nadležni ured, je u skladu sa svojim obavezama reagovao na zloupotrebu institucije zekata. Druga je stvar što neko misli da je njegovo da raspravlja sa reisu-l-ulemom”, naveo je Jusić.

Iz Islamske zajednice u BiH apelovali su na sve pojedince, organizacije a naročito medije da ne dovode javnost u zabludu i da ne komercijaliziraju vjerske obaveze ili osjećanja ljudi.

(VIDEO) Haram ti bilo, Reis-efendija Kavazović!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79