Ništa novo: Milorad Dodik ostaje predsjednik SNSD-a

Dodik je istakao da pojedinci žele da smanje snagu SNSD-a, kao i da takvim osobama poručuju da je on tu da se bori za stabilnost i mir

Milorad Dodik danas je jednoglasno reizabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na sedmom Saboru te stranke u Doboju.

Dodika je podržalo 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora i biraju predsjednika stranke.

O izboru predsjednika stranke odlučivao je 1.001 delegat.

Dodik je tokom obraćanja poručio da SNSD ne odustaje od svojih ciljeva. On je u izvještaju, koji je prije glasanja podnio pred Saborom, poručio da stabilne republičke institucije i imovina Republike Srpske nikada nisu upitne, kao i da se SNSD godinama zalaže za ta pitanja.

-Mi smo najmoćnija stranka srpskog naroda u Srpskoj i BiH – naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je SNSD zajedno sa svojim koalicionim partnerima uvijek obraćao pažnju na sve kategorije stanovništva u Srpskoj.

Tokom obraćanja obrušio se i na Ustavni sud BiH. Istakao je da se “Ustavni sud BiH pretvorio u egzekutora koji želi da eliminiše Republiku Srpsku i on je antiustavan, te kao takav gazi BiH, čiji Ustav bi morao da brani”.

Dodik je istakao da pojedinci žele da smanje snagu SNSD-a, kao i da takvim osobama poručuju da je on tu da se bori za stabilnost i mir.

Predsjedavajuća radnog Predsjedništva Sabora SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je veoma važno sačuvati snagu SNSD-a kako bi SNSD čuvao snagu Republike Srpske za vrijeme koje dolazi i u kojem će se prelamati mnogi procesi.

Sabor SNSD-a izabrao je i novi Glavni odbor stranke koji broji 410 članova.

Jednoglasno je usvojen i Statut stranke koji sadrži određene novine kada je riječ o organizaciji i jačanju povjerenja članstva u partiju i njena opredjeljenja.

Saboru SNSD-a u Doboju prisustvuje više od 2.000 gostiju, simpatizera stranke i drugih visokih zvanica iz BiH, Srbije, Rusije, Mađarske i Rumunije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79