Ništa od sanacije, jer je loša konstrukcija

Pružni prijelazi duž glavne saobraćajnice od Ilidže do Baščaršije u katastrofalnom su stanju. Rupe između šina u ovim zimskim danima sve su veće, a često su okovane i ledom. Iako vozači, koji svakodnevno oštećuju automobile dok prelaze preko kratera na pružnim prijelazima, upozoravaju nadležne, kako saznaje „Avaz“, od obnove još zadugo neće biti ništa!

Veliki problem

Iz nadležne Direkcije za puteve KS, naime, rečeno nam je da je za upravljanje i održavanje šina ovlašteno i odgovorno preduzeće GRAS.

– Direkcija za puteve KS zadužena je za asfaltiranje dijela saobraćajnice oko šina. Mi saniramo oštećenja na više pružnih prijelaza, ali to je samo privremenog karaktera, jer je loša konstrukcija – rekli su iz Direkcije.

Istakli su da se ovaj problem neće moći riješiti dok se ne rekonstruira tramvajska pruga.

Nema novca

Direktor preduzeća GRAS Avdo Vatrić kazao je za „Avaz“ da preduzeće nema novca da sanira pružne prijelaze.

– Imamo u planu remont većeg dijela pruge i pružnih prijelaza ako bude sredstava u budžetu. Radovi su skupi, jer se mijenja donji stroj i postavlja nova izolacija – rekao je Vatrić.

Dodao je da je Kanton dužan osigurati sredstva da bi mogli raditi.

Privremeno saniranje

Prema riječima Mirze Ramića, portparola „Rada“, koji je, prema nalogu Direkcije, sanirao neke prijelaze prošle godine, s obzirom na to da im vremenski uvjeti ne dozvoljavaju sanaciju šina, u narednom periodu mogu samo privremeno sanirati prijelaze „hladnim asfaltom“. Ali, izvjesnije je da će taj posao biti na čekanju do proljeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments