Ništa od stipendija: Kamenjaković naložio Komisiji da se sjeti đaka i studenata do danas, oni ih opet zaboravili

Ogorčeni studenti iz Živinica koji čekaju na isplatu novčanih sredstava obratili su se portalu Crna Hronika. Razočarani su što su svjedoci svakodnevnih izdvajanja sredstava za razne projekte i ideje u svom gradu, dok za njih niko ne mari. Iako je od objavljivanja konkursa prošlo skoro 7, a od objavljivanja Rang liste 5 mjeseci, novac se još uvijek ne nalazi u njihovim džepovima.

Studenti i đaci su se nadali da će se objavom ovog teksta u javnosti gradonačelnik Kamenjaković sjetiti da oni postoje i da novac neće “ispariti” i biti iskorišten u druge svrhe.

Sramotan odnos prema đacima i studentima: Na isplatu stipendija od grada Živinice čekaju više od pola godine

To se upravo i desilo. Nakon pritisaka brojnih građana i roditelja djece, Kamenjaković se u četvrtak obratio građanima preko Facebook profila. Iako su tražili da se s njima sastane u prostorijama grada, čini se da gradonačelnik nije imao hrabrosti.

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Jutros smo održali hitan Kolegij gradonačelnika na kojem sam sam tražio promtno rješavanje problema vezanog za stpendije učenika i studenata za školsku 2020/2021 godinu.

Naime, kako još uvijek nije okončana procedura za Konačnu rang listu dobitnika stipendija tražio sam od prvostepene i drugostepene komsiije da odmah riješe problem i usaglase se oko Konačne rang liste, kako bi mogao pristupiti potpisivanju ugovora sa dobitnicima stipendija.

Nakon pisanja CH oglasio se gradonačelnik Živinica: Kamenjakovića smo podsjetili da đaci i studenti postoje

Nedopustivo da mladi ljudi, učenici i studenti, koji su aplicirali za stipendije još uvijek ne mogu ostvariti svoje pravo.

Dao sam naredbu da postupak moraju okončati i dostaviti mi Konačnu rang listu dobitnika stipendija do ponedjeljka (13.12.2021.), u suprotnom ću poduzeti zakonom propisane mjere protiv onih koji su doveli do ovog stanja” – zaključio je Kamenjaković

Međutim od obećanja gradonačelnika danas nije bilo ništa. Kako nam javljaju razočarani građani Živinica, od četvrtka se ništa nije promijenilo, niti su đaci i studenti obavješteni o objavi konačnih rang lista 5 mjeseci nakon okončanja konkursne procedure.

Sramotno zanemarivanje đaka i studenata u ovom gradu se nastavlja, a građani Živinica se pitaju kakvu poruku mladima šalje gradonačelnik Kamenjaković svojim nemarom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79