Ništa od vojske na granici sa Srbijom i CG: Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH

Sjednica Vijeća ministara Bosna i Hercegovina, koja je trebalo da bude održana danas, odgođena je za utorak u 11 sati.

To su novinarima kazali ministri vanjskih poslova BiH i sigurnosti Igor Crnadak i Dragan Mektić izlazeći iz sale u koju su članovi Vijeća došli radi najavljenog današnjeg zasjedanja, piše Fena.

Upitani za razlog odgode, Crnadak i Mektić nisu imali detaljnije informacije izuzev što je ministar sigurnosti kazao da je sjednica odgođena po odluci Kolegija koji je imao razumne razloge, kako je rečeno.

Ranije je najavljeno da se na današnjoj sjednici trebala razmatrati i Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, kao i Informacije o lokalitetima nelegalnog ulaska migranata u BiH sa teritorije Srbije i Crne Gore sa prijedlogom mjera i planom aktivnosti o angažiranju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga BiH na zaprečavanju lokaliteta nelegalnog ulaska migranata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments