Nisvet Mujkić dobio šest i po godina zatvora jer je pijan golfom usmrtio 13-godišnju djevojčicu

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Nisveta Mujkića (26) iz Mravice na šest i po godina zatvora jer je u stanju teškog pijanstva u centru Prnjavora izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Vanja Rudić (13). Izrečena mu je i zabrana voženja vozila B kategorije na 10 godina zatvora.

Mujkić je oglašen krivim za najteži oblik krivičnog djela ugrožavanja javnog saobraćaja. Ranije je priznao da je vozio pijan sa 2,01 g/kg i to nasilničkog vožnjom od najmanje 105,6 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena do 40 km/h.

Tragedija se dogodila 10. oktobra prošle godine u 21.29 časova u ulici Laze Lazarevića u Prnjavoru. Mujkić je od 17 časova pio alkohol u kafe baru “Skver”, a priznao je da je kritično jutro popušio i pola džointa. Bio je u društvu sa Srđanom Stojčinovićem i insistirao je da vozi kada su iz “Skvera” krenuli prema kafe baru “Lejdi”. U optužnici se navodilo da je bio u stanju teškog pijanstva, u koje se sam doveo, te da je njegova sposobnost da upravlja vozilom bila bitno smanjena.

U to vrijeme djevojčica je bezbrižno stajala na pločniku, na uglu kod gradske garaže, čekajući oca Lazu da dođe po nju. Iznenada je naišao Golf, kojim je upravljao Mujkić, a na mjestu suvozača je bio Stojčinović. Pri prolasku kroz horizontalnu krivinu došlo je do destabilizacije i zanošenja Golfa koji je prešao na trotoar i velikom silinom udario u Vanju, koja je od višestrukih povreda na mjestu ostala mrtva.

Pogibiju nedužne djevojčice snimile su nadzorne kamere. Na snimku se vidi da je Vanja pokušala pobjeći od udara, kada je uočila farove Golfa” koji joj se velikom brzinom približavao. Okrenula se i počela da trči, ali je vozilo s leđa udarilo.

U nesreći su povrijeđeni i Stojčinović i Mujkić. Svjedočeći u svoju korist Mujkić je kroz suze ispričao da se ničega ne sjeća od kritične večeri, te da je tek sutradan saznao da je nekoga usmrtio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79