NJEMAČKA: Traže osobe koje će za 11.000 eura ležati 30 dana u krevetu, evo ko se može prijaviti

Zvuči kao primamljiva ponuda – 11.000 eura za 30 dana ležanja u krevetu. Ono što zvuči kao san zapravo je ponuda Njemačkog zrakoplovnog centra (DLR).

U Kölnu, centar traži dvanaest muškaraca i dvanaest žena za studiju, koju DLR provodi u ime NASA-e 2021., Studija će trajati 60 dana. Od toga je 30 dana odmor u krevetu.

DLR obećava naknadu troškova od 11.000 eura za puno sudjelovanje.

“Ali to nije nužno laka zarada”, kaže Andrea Nitsche iz DLR-a. Ona je odgovorna za pretragu ispitanika i odmah jasno stavlja do znanja: – Nije to samo ležanje i odmaranje.

Sudionici studije moraju ostati u krevetu 30 dana neprekidno, s glavom koja mora biti u položaju malo niže od nogu, odnosno za 6 stupnjeva.

Ne možete dobiti ni knjigu s police, ni stvari iz ormara.

“To je muškarcima posebno teško”, objašnjava Nitsche. Studija traje ukupno 60 dana, uključujući dva tjedna aklimatizacije i dva tjedna naknadne njege.

Slične studije već su nekoliko puta provedene na DLR-u. Koriste se za istraživanje, koje se protumjere mogu poduzeti protiv degenerativnih promjena kod astronauta. Uz strogi odmor u krevetu, treba simulirati učinke bestežinskog stanja u svemiru.

“Zbog toga će se puno toga dogoditi oko „odmora“ u krevetu”, kaže Nitsche. Bit će mnogo pokusa sa sudionicima, posebno prije i poslije odmora u krevetu, ali i tijekom faze odmora u krevetu. Nakon odmora u krevetu slijedi 14-dnevna faza oporavka.

Sudionici moraju ispuniti brojne zahtjeve. Morate imati između 24 i 55 godina, indeks tjelesne mase, odnosno BMI između 19 i 30 i biti visoki između 1,53 m i 1,92 m.

Uz to, podnositelji zahtjeva trebaju biti mentalno i tjelesno sposobni i zdravi. Nitsche je posebno zadovoljana kandidatima koje također zanima pozadina studije.

Iskustvo je pokazalo da podnositelji zahtjeva koji imaju samo novac na umu često ne odgovaraju tako dobro. Studija će se održati od 4 do 6 mjeseca 2021. godine prenosi Felix.

Želite li sudjelovati?
Zainteresirane strane mogu se javiti telefonski broj 02203 / 601-5347 ili na E.mail: probanden-bit@dlr.de.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79