Njemačka zahvalila BiH zbog rasvjetljavanja teškog ubistva

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je od Ureda EUROPOL-a Savezne Republike Njemačke zaprimila Pismo zahvalnosti, a u vezi s poduzetim aktivnostima na rasvjetljavanju teškog krivičnog djela trostrukog ubojstva, koje je izvršeno početkom 2020. u Njemačkoj.

U pismu je izražena duboka zahvalnost na snažnoj podršci u istrazi, lišenju slobode optuženog te njegovom izručenju u Njemačku, usprkos ograničenjima u vezi s koronavirusom, a za koje je izvršitelj tog teškog krivičnog djela, državljanin Bosne i Hercegovine, osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora.

Osim Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Odsjeka za suradnju s EUROPOL-om, kao koordinatorom aktivnosti, bile su uključene i policijske agencije u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Granična policija BiH, priopćeno je iz Direkcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79