Njemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 80.000 radnika

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković sastao se sa državnom sekretarkom Saveznog ministarstva za rad i socijalna pitanja SR Njemačke Anet Krame (Anette Kramme), na kojem su potvrđeni partnerski odnosi dva ministarstva, kao i dve zemlјe.

Selaković je ukazao da iz godine u godinu raste broj njemačkih kompanija u Srbiji, koji danas zapošlјavaju više od 80.000 radnika, navedeno je u saopštenju Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar je podsjetio na to da je Srbija ostvarila pozitivne ekonomske rezultate u vremenu pandemije, kao i složene bezbjednosne situacije u Evropi, zahvalјujući odgovornoj finansijskoj politici i mjerama koje je preduzimala i preduzima Vlada Srbije, piše Blic.

Selaković i državna sekretarka Krame su istakli da je proces evorintegracija i pristupanje Srbije EU, najznačajnija oblast saradnje, u kojoj je Njemačka podrška od velikog značaja,

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79