Njemački div stiže u BiH: Lidl registrovao firmu u Sarajevu

Sada je sve izvijesnije, Lidl dolazi u BiH. Prema podacima sudskog registra ova kompanija je kako saznaje “Slobodna Bosna“ registrovala firmu u BiH pod nazivom Lidl BH d.o.o.. U Registru kao osnivač je naveden Roland Schreiber, koji inače obavlja funkciju člana uprave LIDL Hrvatska ali je i dio visokog menadžmenta LIDL Njemačka. Izvršni  direktor je Allen Halamić, inače član Uprave Lidla Hrvatska.

Kompanija u BiH je osnovana sa osnivačkim kapitalom od 977,915.00, a registrovana je u Maglajska br. 1 u Općini Centar gdje je smješten i HUB 387.

 

Podsjećamo nedavno je načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić govorio  o dolasku poznatog njemačkog lanac “Lidl” u Sarajevo.

Ibrahim Hadžibajrić je na pres-konferenciji s novinarima rekao da je delegacija “Lidla” bila u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo. U Starom Gradu su tražili lokaciju, a Hadžibajrić im je ponudio nekoliko na razmatranje.

“Ja sam obavio jedan sastanak po tom pitanju i nadam se da će se to moći privesti kraju ukoliko budemo imali podršku od viših nivoa vlasti, tu, prije svega, mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, Zavoda za planiranje i Zavoda za zaštitu kulturno-historijskih spomenika”, kazao je Hadžibajrić.

Nije želio otkrivati lokacije na kojima bi se moglo graditi.

“Ja sam njima jutros rekao za jednu, odnosno dvije lokacije, ali ne bih ništa iznosio javno dok ne budem imao odgovore iz jednog i drugog zavoda”, kazao je nedavno Hadžibajrić.

Nakon ove informacije oglasili su se i iz Lidla navodeći kako konstantno razmatra potencijalno širenje i analizira uslove lokalnog tržišta, kao i potencijal kupaca.

„Možemo potvrditi da trenutno analiziramo tržište u BiH. Također, trenutno ne možemo komentarisati samu prirodu i realizaciju mogućih aktivnosti u ovom tržištu, niti možemo govoriti o potencijalnim datumima za otvaranje poslovnica“, kazali su iz Lidla tada za N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79